Jeff Perry (Terrence Steadman in S2)

Terrence Steadman foto

Forum reacties

PRISONBREAK BIOGRAFIE

Terrence Steadman is een karakter uit de Amerikaanse televisieserie Prison Break. In het eerste seizoen wordt dit karakter gespeeld door John Billingsley, in het tweede seizoen door Jeff Perry. Steadman is de vermoorde broer van de eerst Vice-President, daarna President van de Verenigde Staten, Caroline Reynolds. Zijn gezicht is vaak verduisterd, dit draagt bij aan het mysterie van het eerste seizoen. Steadman was het middelpunt van een samenzwering tussen Reynolds en The Company om zijn dood in scene te zetten en Lincoln Burrows voor de moord op te laten draaien.

PERSOONLIJKE BIOGRAFIE

Jeff Perry (geboren op 16 augustur 1955 in Highland Park, Illinois) is een Amerikaanse acteur.

Perry is opgegroeid in Highland Park, Illinois, waar zijn vader leraar was aan de Highland Park High School.

Op jonge leeftijd nam zijn oudere zus Jo hem mee naar een auditie bij het Ravinia Festival waar het American Conservatory Theater Luigi Pirandello's zes personen auditie lieten doen. Jeff deed auditie en kreeg de rol.

Hij is een van de originele mede-oprichters van de "Steppenwolf Theatre Company" in Chicaho, Illinois. Perry en zijn klasgenoten Gary Sinise en Terry Kinney begonnen het ebdrijf in een kelder van een stadskerk. Vanaf toen groeide het op tot een groot nationaal theater bedrijf waar John Malkovich, John Mahoney en Joan Allen aan mee werkte. Perry blijft uitvoerend artistiek director samen met de andere mede-oprichters Kinney & Sinise.

Na bijna twee decennia doorgebracht te hebben bij Steppenwol is Perry verhuisd naar Los Angeles om verder te gaan met film en televisiewerk in 1987. Perry is waarschijnlijk het best bekent als diehard Grateful Dead fan en politie inspecteur Harvey Leek in de Don Johnson politie show Nash Bridges. Hij was een meerdere van Kevin Bacon's detective in de thriller Wild Things (1998). Andere van zijn televisie en film rollen zijn onder andere "The Human Stain (2003)", "The Grifters (1990)", "The West Wing (1999)", "Lost (2005)", "My So-Called Life" (1994), "Raines" (2007), "Cold Case" (2006) en als Meredith Grey's vader in verschillende afleveringen van "Grey's Anatomy" (2006). Zijn meest recente rol is de rol van Terrence Steadman in seizoen 2 van de televisieserie Prison Break.

Jeff heeft ook gespeeld in verschillende podium producties waaronder "Time of your Life", "Grapes of Wrath" en "The Caretaker".