John Billingsley (Terrence Steadman in S1)

Terrence Steadman foto

Forum reacties

PRISONBREAK BIOGRAFIE

Terrence Steadman is een karakter uit de Amerikaanse televisieserie Prison Break. In het eerste seizoen wordt dit karakter gespeeld door John Billingsley, in het tweede seizoen door Jeff Perry. Steadman is de vermoorde broer van de eerst Vice-President, daarna President van de Verenigde Staten, Caroline Reynolds. Zijn gezicht is vaak verduisterd, dit draagt bij aan het mysterie van het eerste seizoen. Steadman was het middelpunt van een samenzwering tussen Reynolds en The Company om zijn dood in scene te zetten en Lincoln Burrows voor de moord op te laten draaien.

PERSOONLIJKE BIOGRAFIE

John Billingsley (geboren op 20 mei 1960 in Media, Pennsylvania) is een Amerikaanse acteur welke bekend staat om een aantal TV en film karakters. Waarschijnlijk zijn meest merkwaardige rol was het spelen van "Doctor Phlox" in de televisieserie "Star Trek: Enterprise".

Billingsley is geboren in Media, Pennsylvanie en opgegroeid in Connecticut. Hij heeft theater gestudeerd aan Bennington College in Vermont voordat hij verhuisde naar Seattle, Washington. In Seattle heeft Billingsley geholpen met het oprichten van "Book-It", een theater bedrijf gespecialiseerd in podium aanpassingen en "Freehold" een acteer studio. In de vroege 90'er jaren begon Billingsley kleine rollen te spelen op televisie en film.

Billingsley woont op dit moment in Los Angeles, Californië en is nogsteeds actief in het theater. Hij is getrouwd met actrise Bonita Friedericy met wie hij samen aan een aantal projecten gewerkt heeft.

John Billingsley heeft Terrence Steadman gespeeld in het eerste seizoen van de televisieserie Prison Break.