Peter Stormare (John Abruzzi)

John Abruzzi foto

Foto's | Forum reacties

Gevangenenummer: 81004
Locatie: Algemene bevolking, A-Vleugel, Cel 96
Misdaad: 2 moorden en 2 pogingen tot moord
Straf: 120 jaar
Nog over van straf: 117 jaar, 6 maanden
Vroegtijdige vrijlating na: Deze gevangene komt niet in aanspraak voor vroegtijdige vrijlating

PRISONBREAK BIOGRAFIE

De voormalige baas van de maffia in Chicago, John Abruzzi, is de beruchtste gevangene die momenteel vastzit in de Fox River gevangenis. Zijn macht heeft zichzelf vertaald binnen de muren van Fox River. Andere gevangenen, zelfs moordenaars, komen naar Abruzzi toe voor gevangeniszaken. Ook al bepalen de Officiers de regels van Fox River, velen zeggen dat John Abruzzi de gevangenis runt.

Abruzzi werd veroordeeld voor twee moorden en nog eens twee samenzweringen van moorden nadat hij ontsnapt was aan een straf van de officieren van justitie in Illinois. Otto Fibonacci was een ooggetuige van de twee pogingen tot moord om twee rivaliserende gangsters te veroordelen en heeft ook getuigd in de rechtbank waardoor Abruzzi vast kwam te zitten. Abruzzi regelde een aanval op Fibonacci waarmee hij Fibonacci dwong aan een beschermingsprogramma deel te nemen. Abruzzi heeft bekendgemaakt hoe wanhopig hij is om achter het adres van Fibonacci te komen.

Deze gevangene krijgt regelmatig bezoeken van Philip Falzone, een zakenpartner en Anthony Smallhouse, een andere zakenpartner, Sylvia Abruzzi, zijn vrouw, Nicole Abruzzi, zijn dochter, John Abruzzi jr., zijn zoon en Brian Knowlton zijn zakenmanager. Deze gevangene is goedgekeurd voor werk in de gevangenisindustrie.

PERSOONLIJKE BIOGRAFIE

De in Zweden geboren acteur Peter Stormare heeft veel internationale fans wat hem apart zet van de andere acteurs. Onlangs ontwikkelde Stormare de film “Unknown” en “The Brothers Grimm”. Onlangs heeft hij gespeeld in “Constantine” met Keanu Reeves en in “Birth” met Nicole Kidman.

Stormare heeft ook in de volgende films gespeeld: “Hitler: The Rise of Evil”, de serie “Watching Ellie” en een aantal gastrollen in de series “Joey” en “Seinfeld”.

Peter Stormare heeft in zijn carri”re met buitengewoon goede regisseurs gewerkt. Hij verscheen in Penny Marshall”s film “Awakenings”, Steven Spielbergs “Minority Report” en “The Lost World: Jurassic Park” de film “Fargo” van The Coen Brothers en “The Big Lebowski” Joel Schumachers “8MM” Michael Bays “Bad Boys II” en “Armageddon”. Het bijkomende werk van Stormate waren rollen in “Dancer in the Dark” “Chocolat” “The Million Dollar Hotel”, “Windtalkers” en “The Tuxedo.”

Peter Stormare / John Abruzzi

John Abruzzi (Peter Stormare) foto John Abruzzi (Peter Stormare) foto John Abruzzi (Peter Stormare) foto John Abruzzi (Peter Stormare) foto John Abruzzi (Peter Stormare) foto
John Abruzzi (Peter Stormare) foto John Abruzzi (Peter Stormare) foto John Abruzzi (Peter Stormare) foto