Robert Knepper (Theodore Bagwell)

Theodore Bagwell foto

Foto's | Forum reacties

Gevangene nummer: 89632
Locatie: Algemene Populatie, A-Wing, Cell 16
Misdaad: 6 pogingen tot ontvoering, verkrachting en moord
Straf: Levenslang
Nog over van straf: De rest van zijn leven
Vroegtijdige vrijlating na: Het is niet mogelijk om vroegtijdige vrijlating te verkrijgen.

PRISONBREAK BIOGRAFIE

Theodore Bagwell (of T-Bag, zoals hij zichzelf noemt) is een van de meest gevaarlijk roofdieren in Fox River Penitentiary. Hij heeft nauwelijks een leven buiten de gevangenismuren gekend. Na meerdere keren betrokken te zijn geweest bij vandalisme en dierenmishandeling, de 10 jaar oude Bagwell was betrapt terwijl hij probeerde het huis van zijn leraar in group 6 plat te branden, werd hij getransporteerd naar jeugdgevangenis. Daar maakte Bagwell voor het eerst kennis met the Alliance for Purity (de bond voor zuiverheid), een blanke bond die opstond voor het vaderland.

Naarmate Bagwell ouder werd, begonnen zijn misdaden steeds serieuzer te worden. Ze bevatten onder andere aanval met een dodelijk wapen en poging tot moord. Voor deze misdaden werd Bagwell naar de maximaal beveiligde Donaldson gevangenis in Alabama, waar hij meteen werd aangenomen als leidervoor de Alliance for Purity (bond voor zuiverheid).

Na Bagwell’s vrijlating, 4 jaar geleden, keerde hij meteen terug naar zijn criminele leven, waar hij een spoor van verkrachtingen en moorden achterliet, waarvan een aantal tieners het slachtoffer waren. Dit bezorgde hem een positie in de ‘America’s most wanted criminals’ lijst. Toen hij gepakt werd, probeerde zijn advocaat om hem in een andere staat op te laten sluiten, omdat hij bang was dat Bagwell zijn plaats als leider van de bond van zuiverheid weer in zou nemen. Toen Bagwell 10 maanden geleden aankwam in Fox River, was zijn positie als leider van de bond snel hersteld. Dankzij de charismatische T-Bag is de bond is nu een van de machtigste groepen in de gevangenis.

De gevangene is aangesloten bij de bond, en heeft een duidelijk zichtbare relatie met Jason Buchanan (AKA Maytag) Seth Hoffner (AKA Cherry). Hij heeft ontmoetingen met Susan Hollander, is graad C en is aangenomen om te werken in de gevangenis.

PERSOONLIJKE BIOGRAFIE

Robert Knepper heeft zijn acteertalent grotendeels van zijn moeder, die, toen hij een kind was, in het dorpstheater in Freemont werkte. Dit zorgde ervoor dat Knepper zijn interesse in deze kunst ontwikkelde. Hij werkte vele jaren in het theater en hij werkte mee aan middelbare school toneelstukken. Later ging hij drama studeren aan de Northwestern University.

Knepper’s nieuwste films zijn “Hostage” en “Species III”. Hij kwam voor in de tv-serie “Thiefs” en de miniseries “Jackie, Ethel, Joan: The Women of Camelot”.
Kneeper leeft nu in Zuid-Californie.

Robert Knepper / Theodore Bagwell

Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto
Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto
Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto Theodore Bagwell (Robert Knepper) foto