Robin Tunney (Veronica Donovan)

Veronica Donovan foto

Foto's | Forum reacties

PRISONBREAK BIOGRAFIE

Ondanks dat ze met de jeugdige aanklager Lincoln Burrows haar hele middelbare school tijd heeft gedate, heeft Veronica Donovan zich niet laten verleiden door het nachtleven van Cicero, Illinois.
Als strebertje ontving ze een complete studiebeurs van de Universiteit van Illenois waar ze ook afstudeerde in Politicologie. Daarna heeft ze haar doctoraat gehaald.

Nadat ze was afgestudeerd aan de Baylor universiteit, verhuisde zij terug naar Chicago om zich te specialiseren in Makelaardij in het kantoor van Glazer en Ross.

Ondanks haar succes is Donovan haar afkomst nooit vergeten.
Ondanks dat ze geen ervaring had met de verdediging van criminelen heeft ze Michael Scofield verdedigd tegen een aanklacht van gewapende overval, nadat hij alle hulp van de door de rechtbank aangewezen advocaten had geweigerd.

Donovan werkt momenteel samen met Nick Savrinn in een poging om Lincoln Burrows vrij te laten spreken van een aanklacht van moord met voorbedachte rade.

PERSOONLIJKE BIOGRAFIE

Robin Tunney's veelzijdigheid heeft haar niet alleen rollen naast acteurs als Michael Douglas en Ed Harris opgeleverd, maar heeft haar ook gewild gemaakt in de filmindustrie.
Met haar verschillende krachtige optredens, noemt ze zichzelf een van Hollywood's leidende jonge actrices.

Tunney speelde in de film "Runaway", die uitkwam in 2005. Haar volgende film zal "Open Window" zijn, waarin ze een slachtoffer van seksueel geweld speelt. Tunney was ook te zien in de drama/thriller "Paparazzi" als de vrouw van een filmster die gestalkt werd door een fotograaf. Ze speelde in 2004 ook in de films "Shadow of Fear" en "In Control of All Things".

Eén van Tunney's uitdagendste rollen was die van "Marcy" een jonge vrouw met Tourette Syndrome, in Bob Gosse's film "Niagara, Niagara". Haar optreden werd beloond met de “Best Actrice” award.

Op haar CV heeft ze ook andere rollen staan zoals een rol in de comedy “The In-Laws” met Michael Douglas en Albert Brooks, ook heeft ze een rol in Alan Rudolph’s “The Secret Lives of Dentists” op haar naam staan, zowel als een rol in de Sundance Film Festival 2002 hit “Cherish” als tegenspeler van Tim Blake Nelson, de berg-beklim film “Vertical Limit”, “The Craft” met Fairuza Balk en een rol in “Julian Po” als tegenspeelster van Christian Slater.

Robin Tunney / Veronica Donovan

Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto
Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto
Veronica Donovan (Robin Tunney) foto Veronica Donovan (Robin Tunney) foto