Stacy Keach (Henry Pope)

Henry Pope foto

Foto's | Forum reacties

PRISONBREAK BIOGRAFIE

Volgens de gewoonte worden gevangenissen gebouwd om overtreders te straffen. Henry Pope denkt daar heel anders over.

Pope pleit al voor herstel van gevangenen sinds hij de baas is van Fox River, dit doet hij al achttien jaar. De reden hierachter voor Pope is dat de gevangenen wanneer ze vrij zijn waarschijnlijk minder snel nog een misdaad plegen. Voor dat doel heeft hij een gevangenisindustrie gevestigd. Deze helpen de gevangen erbij te groeien naar de echte wereld. Pope runt ook een bekroond onderwijsprogramma om zijn gevangenen te helpen met het behalen van hun middelbare school diploma’s. Omdat hij pensionnering nadert is hij opzoek naar een opvolger die Fox River op dezelfde manier wilt besturen.

Pope en zijn vrouw, Judith, zijn negenendertig jaar getrouwd.

PERSOONLIJKE BIOGRAFIE

Naast zijn speelfilm en televisieprestaties is Stacy Keach een van Amerika’s meest erkende shakespear acteurs, ook beroemd in Engeland, waar dichten in het bloed zit. De New York Times noemde Stacy “de beste Amerikaanse klassieke acteur sinds John Barrymore”. Keach heeft een Golden Globe in de wacht gesleept voor beste acteur en is genomineerd voor Emy en Tony prijzen. Stacy heeft drie Obies, drie Vernon Rice prijzen, de Helen Hayes prijs en de Prestigioud Millennium Recognition prijs gewonnen voor zijn bijzondere bijdrage aan het klassieke theater. Zijn shakespear lezingen op CD zijn populair en bestverkochte klassieke CD’s.

Keach is vertrouwd bij het FOX publiek van zijn rol in de comedyserie “Titus” ook is hij wereldwijd bekent voor zijn klassieke uitbeelding van Mickey Spillane’s film “Mike Hammer”. Al met al is hij een complete acteur die zich thuisvoelt op toneel, film of televisie.

Stacy Keach / Henry Pope

Henry Pope (Stacy Keach) foto Henry Pope (Stacy Keach) foto Henry Pope (Stacy Keach) foto Henry Pope (Stacy Keach) foto