Wade Williams (Brad Bellick)

Brad Bellick foto

Foto's | Forum reacties

PRISONBREAK BIOGRAFIE

Sinds de herfst nadat Kapitein Bellick geslaagd is voor zijn Officier Examen op de hogeschool werkt hij bij de Fox River gevangenis. In die tijd is hij langzaam maar gestaag omhoog geklommen op de Officiers rangen.

Ondanks enkele claims van het misbruiken van gevangene, welke nooit bevestigd zijn, is Kapitein Bellick bevorderd naar de positie van Kapitein, de hoogste rang die een Officier kan verdienen. Vandaag de dag bevatten zijn plichten; helpen met het vervoeren van gevangenen van de dodencel naar de elektrische stoel, surveilleren bij werkzaamheden van de gevangenen en toezicht houden op alle dagelijkse operaties van de gevangenen.

Kapitein Bellick is wat ze bedoelen met een Toezichts Officier, in zijn ogen bestaat er geen ?goede gevangene?. Zijn hoofddoel is dan ook straffen, niet herstellen.

PERSOONLIJKE BIOGRAFIE

Pas geleden is de film “Flicka” afgemaakt voor Fox 2000, in deze film speelt Wade een rol. Wade heeft onder andere rollen gespeeld in de films: “Jarhead”, “Collateral”, “Ali”, en “Erin Brockovich”. Ook heeft hij in series gespeeld op televisie zoals: “Over There”, “Six Feet Under”, “24”, “NYPD Blue”, “CSI” en “The Bernie Mac Show”.

Williams is opgegroeid met zijn 3 broers en zussen in Tulsa, Oklahoma. Zijn passie voor drama en muziek is ontstaan door zijn vroege betrokkenheid in de kerk. Williams heeft niet bewust gekozen voor een carriere in de filmwereld. Als de zoon van twee hoogopgeleide ouders is Wade afgestudeerd aan de hogeschool voor geneeskunde in Tulsa. Nadat Wade zich had ingeschreven voor zanglessen is zijn oorspronkelijke interessen omgezet in een verandering van carriere. Williams studeerde af aan de theatrale studies van Tulsa met een “Master of Fine Arts” diploma in acteren op de Rutgers Mason Gross School.

Na zijn afstuderen kreeg hij samen met Joseph Papp een baan bij het New York Shakespeare Festival. Hij trad voor het eerst openbaar op in het Delicort Theater in Central Park in de show “The Taming of the Shrew” samen met Morgan Freeman en Tracy Ulman. Ook speelde hij in “Richard III” samen met Denzel Washington. Wade ging door met het optreden op Broadway en heeft internationaal getoerd met producties als “Guys and Dolls”, “Les Miserables”, “Kiss of the Spiderwoman”, “Ragtime”, en “Showboat”.

FOTO'S van Wade Willams (Brad Bellick)

Brad Bellick (Wade Williams) foto Brad Bellick (Wade Williams) foto Brad Bellick (Wade Williams) foto Brad Bellick (Wade Williams) foto Brad Bellick (Wade Williams) foto