Nieuws

Prison Break seizoen 5: alles wat je moet weten!

Prison Break - seizoen 5

Let op: dit artikel bevat spoilers voor mensen die niet up-to-date zijn met de eerste aflevering van seizoen 5!

Het zal niemand ontgaan zijn. Prison Break seizoen 5 is van start gegaan! Het is alweer 8 jaar geleden dat het vorige seizoen van Prison Break eindigde (in 2009)! Seizoen 4 liet ons in verbijstering achter met de dood van Michael Scofield; hoe gaat de serie zich herpakken na een dergelijke catastrofe?

Seizoen 5 belooft een knaller te worden. Wentworth Miller, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Dominic Purcell, Rockmond Dunbar, Amaury Nolasco; ze zijn allemaal terug!

Tailer 1 – Seizoen 5

Trailer 2 – Seizoen 5

Hoe gaat het nieuwe seizoen verder? Prison Break in 2017

In dit zinderende nieuwe seizoen zijn veel van de oude gezichten weer van de partij! Het nieuwe seizoen speelt zich 7 jaar na seizoen 4 af, dus in de tussentijd zijn er wel wat dingen veranderd! Hoe vergaat het Michael, Sara, T-Bag, Lincoln, C-Note en Sucre inmiddels?

De dood gewaande Michael Scofield blijkt de gebeurtenissen van de film Prison Break: The Final Break te hebben overleefd. Toch ziet Michael zich hedendaags wederom geconfronteerd met een harde realiteit. Michael zit vast in de Ogygia gevangenis in Jemen, waar een nieuwe overlevingsslag begint. Zijn vrienden zetten alles in het werk om Michael vrij te krijgen, maar zelfs als zou dit lukken, wacht hen de uitdaging het gevaarlijke Jemen te ontvluchten. Genoeg voer voor een spannend nieuw seizoen.

Wat we dit seizoen kunnen verwachten! Het is begonnen!

Hoe vergaat het de verscheidene personages?

Michael Scofield

Michael Scofield

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren beginnen voor Michael de ethische grenzen te vervagen. Hij wordt geassocieerd met een terroristische organisatie; kan hij goed en slecht nog adequaat onderscheiden.

Er is gebleken dat Michael nergens voor terugdeinst om de mensen te beschermen waar hij om geeft. Maar het geluk is nooit aan zijn zijde geweest. In het vorige seizoen worstelde Michael met ernstige gezondheidsproblemen in de vorm van een hersentumor, waardoor zijn cognitieve capaciteiten werden bedreigd. Bij de catastrofale explosie in de Prison Break film liet Michael ogenschijnlijk het leven.

Hoe Michael dit uiteindelijk toch heeft overleefd blijft ongewis, maar zal ongetwijfeld worden uitgelegd naarmate het nieuwe seizoen vordert. Voor nu is Michaels grootste zorg zijn vege lijf te redden in de bikkelharde gevangenis in Jemen. Hij gebruikt een schuilnaam, maar bij verschillende partijen beginnen er geruchten te gonzen dat Michael Scofield nog in leven is. Niet iedereen is Michael Scofield goed gezind, en enkele partijen staan hem naar het leven.

Lincoln Burrows

Lincoln Burrows

Lincoln zit in de problemen; door verkeerde keuzes is hij een criminele organisatie veel geld schuldig. In dat opzicht heeft Lincoln zijn leven nog steeds niet op de rit, en hij leeft van de kleine criminaliteit. Maar, Lincoln heeft als enige het besef dat zijn broer Michael nog leeft, en is bereid alles op alles te zetten Michael te vinden in Jemen en hem te bevrijden. Dit wordt er niet makkelijker en veiliger op daar Michael nu samen lijkt te werken met een gevaarlijke terroristische organisatie.

Sara Tancredi

Sara Tancredi

Na Michaels (ogenschijnlijke) overlijden heeft zijn grote liefde Sarah Tancredi gekozen om te trouwen met een nieuwe man. Samen met deze nieuwe man voedt ze de zoon op die ze samen met Michael heeft gekregen. Haar leventje is kalm en rustig, totdat Lincoln haar benadert met het nieuws dat Michael nog in leven is. Deze ontdekking betekent ook weer een nieuwe dreigng voor Sara en haar familie. Ongewild wordt ze wederom in een avontuur gezogen om ervoor te zorgen dat haar geliefden veilig zijn.

T-Bag

T-Bag

T-Bag stond in vorige seizoenen bekend om zijn malicieuze karakter. In veel opzichten kon T-Bag worden gezien als de belichaming van het kwaad. Het was de aartsvijand van Michael en Lincoln. Maar het is nu wel T-Bag die Lincoln de informatie overhandigt over het feit dat Michael nog in leven is. Welke beweegredenen heeft T-Bag? Wat zijn de onderliggende intenties, en heeft hij een dubbele agenda?

C-Note

C-Note

C-Note heeft zijn leven gecommitteerd aan de Islam en heeft geweld afgezworen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen toont hij zich bereid Lincoln te helpen met diens zoektocht naar Michael. Opvallend, aangezien C-Note in eerdere seizoenen weinig op had met de broers. De bijdragen van C-Note zullen cruciaal blijken om iedereen veilig te houden.

Sucre

Sucre

Sucre ontdekt dat Michael leeft. Als een van Michaels beste vrienden zal Sucre waarschijnlijk bereid zal zijn erg ver te gaan om Lincoln en Michael te helpen. Dit zal allemaal blijken gedurende het seizoen.

Waar kan ik het nieuwe seizoen van Prison Break kijken?

Het nieuwe seizoen van Prison Break is te zien op woensdagen en vrijdagen om 21.00 via Foxtv. Je moet hiervoor wel een speciaal abonnement hebben op hun kanaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *