Prison Break Seizoen 2 Aflevering 4 – First Down

Michael en Lincoln rijden met Nika weg, ze worden achtervolgd door Brad en Roy. Waarna ze van de weg worden geduwd en onder schot gehouden worden. Brad wil het niet opgeven, maar wil al het geld ophalen van Westmoreland met de hulp van Michael en Lincoln.

De FBI heeft Michael en Lincoln al uitgesloten van het onderzoek, zonder dat de uitslagen terug zijn van het bloedonderzoek. De FBI-agent die leiding heeft over de ontsnapte Fox-Rivers gevangenen wordt daar boos op.

Sara zit in een instituut voor verslaafden en raakt bevriend met iemand die eigenlijk undercover voor de vicepresident werkt.

John Abruzzi is terug bij zijn familie, maar hij krijgt weer een tip waar Fibonacci zit en kan niet over zijn wraak heen komen.

T-Bag stopt bij een benzinestation, gaat naar het toilet om naar zijn hand te kijken en ziet dat de politie bij zijn auto staat.

Lincoln heeft stiekem één van de banden lek gestoken van Roy's auto. Nu moet Roy van Brad helemaal terug lopen naar het laatste dorpje om een nieuwe band te halen, omdat hij geen reserveband in zijn auto meer had. Nika probeert het vertrouwen van Brad te winnen.

T-Bag praat met de politie en komt alsnog weg, doordat hij bij iemand anders de sleutels had gedumpt en diegene wordt opgepakt.

Een man, die zijn dochter bij zich heeft, heeft T-Bag horen praten over dat hij in het leger zat en biedt hem een lift aan. Hij maakt misbruik van de situatie en na een mislukte poging om zijn dochter te verleiden krijgt T-Bag ruzie met de vader. Het dochtertje ziet daarna T-Bag wegrijden met de auto en heeft het petje op van haar vader.

Nika probeert Brad te verleiden. Zij probeert zijn wapen te pakken, maar dat mislukt. Brad wordt boos en zet haar weer bij Michael en Lincoln. Op dat ogenblik krijgt zij het wapen alsnog te pakken en Lincoln overmant Brad.

Roy komt terug met het wiel en wordt gelijk samen met Brad vastgebonden. Brad begint te praten over Sara Tancredi en wat er met haar gebeurd is. Michael wordt boos als hij haar beledigt en trapt Brad in zijn gezicht.

Michael belt Sara, om te vertellen dat hij veel spijt heeft van alles en dat hij weet wat er gebeurd is. Hij zegt dat zij nog in gevaar is, omdat ze nog verbonden is met het conflict (het feit dat ze zijn ontsnapt) en dat hij een manier weet om haar te beschermen. Hij zegt dat zij die mogelijkheid al heeft en vertelt dat wat er tussen hem en haar was er ook echt daadwerkelijk speelt. Hij hangt hierna op. Nika luistert mee met het gesprek aan Michaels kant en de undercover agent aan Sara's kant.

Het meisje waar Tweener mee rijdt, wil naar een motel om te stoppen met rijden. Het lijkt net of zij hem niet vertrouwt, maar de waarheid is dat ze hem heel erg leuk vindt en ze dat aan haar vader aan de telefoon heeft verteld.

John Abruzzi loopt in de val bij de FBI, doordat hij Fibenacci wilde vermoorden (alweer), hij laat dit echter niet toe en laat zich doodschieten... First Down (verklaring van de titel)

Michael en Lincoln nemen afscheid van Nika. Zij pakt het wapen af van Licoln en richt het op Michael. Zij vindt dat ze meer verdient en probeert de politie te bellen om hun aan te geven voor het geld. Licoln pakt het wapen koelbloedig weer af, want hij had het niet geladen.

Het hoofdkwartier van de FBI was niet blij dat John Abruzzi dood is, dit wordt de FBI-agent, Thomas Alderweireldt verteld. Ze zijn erachter gekomen dat het bloed dat ze vonden in de ontplofte auto varkensbloed was. De FBI wist door Michael hoe ze Abruzzi in de val konden lokken. De FBI-agent is bang dat hij Michael nooit te pakken zal krijgen, net als hij al had met Oscar Shales...

Titel slaat op dat de eerste dood gaat en dat is Abruzzi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *