Prison Break Seizoen 2 Aflevering 7 – Buried

De politie-agente blijkt de dochter van de vrouw te zijn. Ze ziet binnen glas liggen en loopt met getrokken pistool naar boven. Ze komt in de kamer met haar moeder die in bedwang wordt gehouden door T-Bag, met Michael ernaast. Dan wordt ze overmeesterd door Lincoln.

FBI-agent Mahone discussieert met een andere agent over de locatie van de voortvluchtigen, hij is ervan overtuigd dat ze in Tooele zijn. Ze gaan Tweener gebruiken om ze te vinden.

Sara reageert duidelijk anders dan normaal als ze Kellerman in de supermarkt tegenkomt. Ze wil zo snel mogelijk bij hem weg en hij krijgt argwaan.

De gravers hebben een felle woordenwisseling over het gijzelen van de twee vrouwen. C-Note is er fel tegen, T-Bag vindt dat er geen weg meer terug is. Michael vertelt Linc dat hij eerst dacht dat ze later alles wat ze hadden gedaan konden goedmaken, maar dat dat nu niet meer kan.

Kellerman telefoneert met de contactpersoon van de president, Kim, die hem vertelt dat de gouverneur weet wie hij is, en Sara ook. Omdat hun plan op deze manier niet gaat lukken, besluiten ze het over een andere boeg te gooien: LJ.

Als Sara in haar kantoor aankomt krijgt ze te horen dat de nominatie van haar vader is ingetrokken. Zoiets is nog nooit eerder gebeurd.

De gravers krijgen last van hun geweten en Michael denkt dat hij het probleem met de twee vrouwen kan oplossen met zwijggeld. C-Note raakt geïrriteerd omdat T-Bag niets uitvoert, en Linc vindt dat anderhalf uur wel erg lang is voor Tweener om te tanken.

Mahone spoort Tweener aan om zijn hart te luchten. Hij probeert wat los te krijgen door zelf zijn geheim over Oscar Shales uit de doeken te doen: een moordenaar die hij een paar jaar geleden achterna zat. Deze was hem echter altijd te slim af en hij heeft hem nooit kunnen pakken. Hij kreeg er zelfs een trauma van, kon niet slapen door nachtmerries. Daarom gebruikt hij de pillen, zodat hij zijn werk kan blijven doen. Dan laat hij Tweener de foto's van de vermoorde dierenarts zien, en zegt dat meer slachtoffers altijd aan Tweeners geweten zullen blijven knagen als hij niet meteen vertelt waar de veroordeelden zich bevinden.

LJ wordt uit zijn cel gehaald, en ziet dan een van de agenten van de geheime dienst die zijn moeder hebben vermoord. Deze brengt hem zijn vrijlatingspapieren.

Sara gaat naar haar vader toe. Als ze in zijn kamer komt blijkt hij dood te zijn door ophanging. Als ze hem losmaakt valt er echter een sleuteltje op de grond.

De gegijzelde politie-agente moet haar pillen hebben, die Sucre haar toedient. Ze blijken ze te moeten innemen om een miskraam te voorkomen.

C-Note zoekt opnieuw ruzie met T-Bag, maar dan is plotseling op tv te zien dat LJ zal worden vrijgelaten. Linc hapt uiteraard direct en vertrekt met de auto van de vrouw. Daarvoor heeft hij nog een gesprek met Michael, waar ze elkaar weer zullen ontmoeten.

Haywire staat in een kampeerwinkel spullen in zijn tas te proppen. De eigenaar, die slecht ter been is, kan Haywire niet tegenhouden als deze zich snel uit de voeten maakt. De hond van de eigenaar, een Border Collie, komt echter wel achter hem aan.

Sara wordt verteld dat er geen misdaad in het spel is bij de dood van haar vader. Sara vindt het sleuteltje en neemt het mee.

Mahone probeert Tweener om te kopen door te beloven dat hij geen extra tijd in de gevangenis krijgt als hij de anderen verraadt. Tweener vertelt dat er een vrouw in het huis zit en dat ze haar zullen gijzelen als er iets misgaat. T-Bag zal dan niet levend naar buiten komen en zal ervoor zorgen dat de vrouw ook sterft. De enige manier is dat Tweener zelf naar ze toegaat.

De gegijzelde politie-agente peutert informatie los van Sucre waarom hij vastzat. Dan hoort Sucre op de walkie-talkie dat Tweener is opgepakt. Op dat moment vindt C-Note het begraven geld.

Haywire is te zien bij de kust. Hij vertelt tegen de hond dat hij een vlot gaat bouwen en naar Nederland zal varen.

Tweener krijgt een microfoontje onder zijn kleren. Hij brengt de FBI echter naar het huis van Debra Jean Belle (het meisje waarmee hij in de auto naar Utah reed), en terwijl hij direct opnieuw wordt opgepakt vertelt hij dat hij heeft gelogen en dat hij het erg op prijs stelde wat ze voor hem heeft gedaan.

Een man komt aan de deur om de gegijzelde vrouw te zoeken. Michael vertelt hem dat ze gewoon naar de tennisclub is gegaan en hij vertrekt weer. Ze moeten nu snel vertrekken met de buit voordat hij terugkomt.

Kellerman telefoneert met Kim en het wordt duidelijk dat die verantwoordelijk is voor de dood van gouverneur Tancredi, en dat Sara de volgende zal zijn.

Sara komt haar appartement binnen met brieven, en ziet door een envelop heen dat er weer een origamikraanvogel inzit. Dan ziet ze echter allemaal spuiten en morfine op haar tafel liggen. Blijkbaar om haar dood in scène te zetten, want achter haar verschijnt de schaduw van een persoon.

De gegijzelde politie-agente praat op Sucre in, dat hij zichzelf nog kan redden als hij zich nu aangeeft. Vervolgens is te zien dat Sucre de anderen onder schot houdt zegt dat niemand het huis zal verlaten.

Mahone neemt Tweener mee naar een afgelegen plaats in de natuur en bekent dat hij Oscar Shales heeft vermoord. Vervolgens vermoordt hij Tweener op dezelfde manier, stopt een pistool in zijn hand en neemt nog een pil...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *