Prison Break Seizoen 3 Aflevering 1 – Orientacion

Scofield, Mahone, T-Bag en Bellick zitten samen in een gevangenis die "Sona" genoemd wordt. Binnenin de gevangenis zijn echter geen bewakers. De gevangenen moeten het op zichzelf redden. Als er problemen zijn tussen gevangenen kunnen ze die op maar één manier oplossen, door middel van een gevecht op leven en dood. Michael wordt uitgedaagd door een gevangene omdat die denkt dat Michael drugs gestolen heeft en het onder zijn matras verstopt heeft. Lechero 'runs the place', hij maakt de regels en heeft echter zelf de drugs onder Michaels matras gelegd, omdat hij een hekel heeft aan Michael. Michael wil de man niet vermoorden in 'de battle', Mahone komt uiteindelijk tussenbeide. Hij vermoordt de gevangene in plaats van Michael. Normaal gezien mag een andere gevangene niet tussenbeide komen maar omdat één van de regels verbroken werd (een wapen werd in de strijd gegooid) zag Mahone dit als een uniek moment om zelf maar de gevangene te vermoorden. Bellick heeft in opdracht van Whistler een briefje in zowel Michaels zak als de zak van zijn tegenstander gedaan om zo een geheime boodschap de gevangenis uit te krijgen. Mahone weet dat hij Michael nodig heeft om te kunnen ontsnappen.

Bellick heeft geen geluk in de gevangenis, hij moet allerlei vieze klusjes opknappen in de gevangenis samen met een "vriend" van hem die er al een week zo behandeld wordt. Uiteindelijk is zijn vriend het beu en ontsnapt hij uit de gevangenis waar hij buiten neergeschoten wordt door cipiers. Bellick ontdekt ook in 1 van de kelders waar hij moest werken, dat achter een muur een man gevangen zit. T-Bag heeft meer geluk, Lechero mag hem wel en geeft hem diverse klusjes in ruil voor een zachte behandeling.

Lincoln ontdekt dat zijn zoon LJ ontvoerd is. Ook Sara is bij de ontvoering betrokken. Later blijkt dat Michael niet zomaar uit de gevangenis weg kan. In ruil voor LJ en Sara eisen de ontvoerders de ontsnapping van een medegevangene van Michael, Whistler.

Titelverklaring
"Orientacion" slaat op de introductie die Scofield, Mahone en Bellick krijgen in de gevangenis van Lechero, die als de baas van de gevangenis wordt gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *