Prison Break Seizoen 3 Aflevering 2 – Fire/water

Michael zoekt naar Whistler door middel van een briefje dat Bellick in zijn zak achterliet. Michael ontdekt Whistler in het riool, waar hij zich verbergt voor de moord op de zoon van de burgemeester van Panama City. Iedereen die Whistler om het leven brengt wordt na de berechting hoogstwaarschijnlijk vrijgelaten, waardoor Bellick en Mahone alles op alles zetten om hem te pakken te krijgen.

Sucre reist af naar Sona en bedreigt Bellick met zijn pistool om de locatie van Maricruz te eisen. Bellick legt uit dat Maricruz gewoon nog in leven is en waarschijnlijk in Chicago is. Sucre besluit meteen naar Chicago te reizen. Onderweg naar de bus komt hij Lincoln, die hem aanraadt hier te blijven om Maricruz en de baby niet in gevaar te brengen. In de Verenigde Staten is Sucre immers nog steeds een voortvluchtige. Sucre besluit na twijfelen Lincolns raad op te volgen.

Lincoln heeft het briefje over Whistler inmiddels te pakken. Met het briefje opent hij een kluis waaruit hij een vogelgids haalt.

Bellick heeft nog steeds geen geluk in de gevangenis, hij kan als "onaanraakbare" geen voedsel en kleding krijgen. Hij probeert bij Lechero voedsel en kleding te krijgen in ruil voor informatie over Whistler, die hij kreeg door een gesprek van Michael eerder. Michael ziet Bellick met eten lopen en merkt dat er wat aan de hand is. Hij daalt af in het riool op zoek naar Whistler, maar die is al weggesleept door Mahone die hem ook al heeft gevonden. Hij sleept Whistler uit het riool en neemt hem mee naar Lechero.

Michael merkt dat hij Lechero weinig te bieden heeft, en doet een laatste poging om indruk bij hem te maken. Hij maakt een bom en steekt hem aan in het waterleidingsstelsel, waardoor er weer genoeg water in de gevangenis is. Lechero is onder de indruk en laat Whistler op verzoek van Michael leven. Whistler bedankt Michael en vraagt aan hem hoe ze zullen ontsnappen. Michael antwoordt dat hij geen idee heeft.

Titelverklaring
Fire/Water slaat op het vuur dat ontstond toen Michael een bom in het waterleidingsstelsel liet ontploffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *