Prison Break Seizoen 3 Aflevering 4 – Good Fences

Michael ontwikkelt een eerste plan en is begonnen aan zijn tocht om dit plan te doen slagen. Michael betrekt Mahone hierbij en ongewild ook Bellick. Hij spreekt de jongeman aan in Sona en vraagt hem nogmaals om een gunst. Deze keer heeft hij het kruisje nodig van de jongen. Deze gebruikt hij omde elektriciteit uit te schakelen.

Terug in de buitenwereld is Lincoln nog steeds aan het bekomen van zijn gruwelijke ontdekking van de bebloede doos. Deze bevatte namelijk het hoofd van Sara. Geschokt keert hij met een krop in z'n keel terug naar Michael. Michael is zo vol van zijn plan dat Lincoln het niet over zijn hart verkrijgt om het trieste nieuws te vertellen. Hij overhandigt Lincoln een briefje voor de grafdelver.

Terug in de gevangenis valt plotseling de elektriciteit uit. Lechero stapt radeloos naar Michael met de vraag of hij hem niet kan helpen met het probleem. In ruil voor een nieuwe cel, gaat Michael hem helpen. Ze trekken naar buiten, het zogenaamde 'no-man's-land', en fixen het probleem. Bellick had echter het gesprek van Mahone en Micheal gehoord en heeft nu gezien dat Michael iets begroef. Hij gaat klikken bij Lechero. Deze begint Michael wat te wantrouwen en gaat op onderzoek uit. Bellick beweerde immers op z'n leven dat hij iets begraven had, maar Michael liet het zo overkomen dat het leek alsof het alleen een elektriciteitskabel met ducktape was. Bellick lijkt ten dode op geschreven.

Lechero is nog niet 100% overtuigd van de onschuld van Michael en daalt met hem mee af naar de hoofdschakelijk om de zekering terug aan te zetten. In feite moet Michael gewoon het kruisje eruit halen, maar dat gaat niet met Lechero in de buurt. Door een flink paar klappen komt hij in de buurt van de schakelaar waardoor hij ongemerkt het kruisje kan verwijderen. De elektriciteit is terug. Ondertussen is T-bag weer op zijn moordzuchtige toer en weet zich een plaatsje hoger te plaatsen op de sociale ladder. Hij wordt Lechero z'n rechterhand. Mahone gelooft niets van Michaels goede bedoelingen om hem mee te nemen in zijn ontsnapping en krijgt een opkikkertje van T-Bag. Na dit opkikkertje bedreigt hij Michael met de dood als hij hem niet meeneemt. Ondertussen gaat Michaels geniale plannetje gewoon door. Een oude vriend, Sucre, helpt hen van buitenaf door als grafdelver te spelen. Er komt een gat in de beveiliging van de gevangenis Sona.

Titelverklaring
Good Fences slaat op het feit dat Sucre aan het einde van de aflevering de omheining van Sona besproeit met een vloeibare chemische stof, wat onder hoge voltage een gat in de omheining veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *