Prison Break Seizoen 3 Aflevering 7 – Vamonos

Om alle gevangenen in Sona op de binnenplaats te krijgen, gaat Michael een gevecht aan met Whistler. Iedereen verzamelt zich hier, en beide mogen een kwartier privéspullen bij elkaar zoeken. Ze gooien een zelfgefabriceerd net uit het raam en klimmen naar beneden. De ene bewaker raakt inderdaad verdoofd na het drinken van zijn koffie, maar de "verblind-truc" werkt niet, omdat al snel de wolken weer voor de zon verschijnen. Om te voorkomen dat ze gezien en vermoord worden, klimmen ze weer omhoog en halen het touw binnen.
Vervolgens worden ze gedwongen tegen elkaar te vechten. Ondertussen valt het net weer omlaag en een bewaker ziet dat. Hij slaat alarm, waarna de bewakers Sona betreden en een van Lechero's mannen neerschieten. Kolonel Escamilla is boos op Lechero, omdat hij zijn mannen niet in het gareel kan houden en twijfelt aan Lechero's geschiktheid.

Ondertussen is de spanning ook buiten de gevangenis aanwezig. Sofia houdt Lincoln onder schot en opnieuw is LJ's leven in gevaar. Als Suzan B. Anthony hoort dat de ontsnapping is mislukt, neemt ze LJ weer mee. Lincoln wil zijn zoon bevrijden, maar ligt op achterstand. Dan veroorzaakt Sucre een auto-ongeluk waardoor de bus met onder andere Suzan en LJ op Sucre's auto botst. Lincoln gijzelt Suzan en wil haar ruilen voor LJ, maar dat mislukt. Vervolgens vraagt hij Suzan om nog een kans.

Verder is Mahone nerveus over zijn rechtszaak. Nadat Sullins eerst wat problemen had met de Panamezen, wordt uiteindelijk alles opgelost. Morgen zal de zaak plaatsvinden. Mahone, die zelfs zijn oud-collega Lang ervan verdacht hem erin te luizen, wordt boos en zegt dat zijn rechtszaak per se nog dezelfde dag plaats moet vinden.

Michael wordt meegenomen naar Lechero door zijn mannen, deze stuurt ze weg en is dus alleen met Michael. Na eerst gevraagd te hebben of Michael heeft geprobeerd uit te breken, zegt hij hem dat hij moet uitbreken, en wel met Lechero erbij.

De aflevering eindigt als Whistler en Suzan (Gretchen) een geheime ontmoeting hebben in het bezoekgedeelte. Het blijkt dat er een plan gaande was en Whistler zegt dat hij nog 4 dagen nodig heeft. Zonder dat de twee het weten, ziet Michael dit vanuit zijn cel.

Titelverklaring
Vamonos is Spaans voor "we gaan", wat slaat op het feit dat Michael en Whistler beginnen aan hun ontsnapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *