Prison Break Seizoen 4 Aflevering 1 – Scylla

Michael heeft Gretchen gevonden en wil haar gaan vermoorden. Gretchen en Whistler zijn ondertussen met een missie bezig, ze moeten een geheugenkaart genaamd Scylla terughalen. Whistler bemachtigt Scylla en kopieert hem. Hij licht de Company op door hen de kopie te geven. Whistler besluit om samen met Michael de Company neer te halen. Terwijl hij met hem en Mahone staat te praten wordt hij in zijn hoofd geschoten door een Company agent genaamd James Wyatt. Dezelfde agent heeft Gretchen 'ontvoerd' in opdracht van de Company.

Ondertussen is in Panama een brand uitgebroken in SONA en T-Bag, Sucre en Bellick zijn ontsnapt. T-Bag probeert met veel geld naar de VS te gaan, terwijl Sucre en Bellick in een busje met illegalen reizen. Zij komen 'veilig' aan in de VS, maar T-bag wordt in elkaar geslagen en zijn geld wordt meegenomen. Sucre gaat als eerste naar zijn vriendin en zijn pasgeboren kind. Zijn vriendin licht hem op en Sucre wordt gepakt door de politie, nadat hij weg is gerend naar de auto van hem en Bellick.

Michael belt Bruce Bennett op om te vragen of hij weet waar Sara is. Al snel wordt hij omringd door agenten en wordt opgepakt. Wanneer Michael aan een tafel zit komt Don Self binnen. Hij stelt zich voor als een agent van Homeland Security. Hij wilt de Company neerhalen en vraagt Michael of hij wilt helpen in ruil voor zijn vrijheid. Hij komt ook te weten dat zijn broer Lincoln ondertussen is opgepakt in Panama en op weg is naar de VS. Mahone wil terug naar zijn ex en zij is het daar mee eens. Terwijl hij op weg is naar haar, brengt Wyatt haar een bezoek. Wanneer Mahone daar aankomt treft hij een hoop agenten en de lichamen van zijn ex en zesjarige zoon aan. Hij wordt ook ter plaatse opgepakt. Ondertussen zijn Sara en Michael weer samen. Ze zijn in een hotelkamer waar ineens Wyatt hun probeert te vermoorden. Ze rennen weg. Uiteindelijk staan Michael, Lincoln, Sucre, Bellick, Mahone, Sara en Don Self voor een vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht. Ze worden naar een 'andere gevangenis' verplaatst. In werkelijkheid gaan ze naar een schuilplaats waar ze aan Scylla gaan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *