Prison Break Seizoen 5 aflevering 2 – Kaniel Outis

Wat gebeurde er in Prison Break Seizoen 5 aflevering 2: Kaniel Outis?
Hieronder een samenvatting van aflevering twee van seizoen 5 van Prison Break. 

 

Lincoln ontvangt een bericht van Michael waarin hij vraagt om voor hem de "Sheik of Light" te vinden. Sheba, de contactpersoon in Yemen, heeft geld nodig om haar familie en veiligheid te brengen en gaat daarom akkoord met het voorstel om Lincoln te helpen in ruil voor geld.

Sara ontvangt een video-opname van Michael in de gevangenis en besluit om contact op te nemen met de "State Department" waar ze tot haar schrik Kellerman aantreft. Hij vertelt haar dat Michael zelf achter zijn identiteitsverandering zit. Op een later tijdstip stuurt hij Sara opnames waarin Michael CIA official vermoord.

Michael doet alsof hij erg ziek is en krijgt (na een korte mishandeling door de bewakers) medicijnen die hij vervolgens aan zijn celgenoot geeft. Zijn celgenoot is aan het afkicken en geeft Michael toegang tot zijn mobiele telefoon in ruil voor de medicijnen. Michael gebruikt de telefoon om een bericht te sturen aan sara. Lincoln's team ontdekt dat Mohammad El-Tunis, de Sheik, een lokale electricien is (vandaar de naam Sheik of light") en dat deze opgesoten in een door ISIS gereguleerde voorstad in Yemen. Ook de dochter van deze Sheik zit opgesloten in dit gebied. Het team redt het duo en Mohammad blijkt de vader van Sid, Michael's cellgenoot die opgsloten zit vanwege homoseksualiteit. Mohammad geeft Michael het signaal dat het ontsnappingsplan doorgang kan vinden.

Sara ontvangt Michael's bericht om iedereen in veiligheid te brengen om er "een storm aankomt". De gevangen die in eenzame opsluiting zitten (waaronder Abu Ramal, de lokale ISIS leider) worden uit eenzame opsluiting vrijgelaten tussen de andere gevangenen. Ramal en Michael blijken goede vrienden te zijn...